Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάη 2024 - αριθ. φύλλου: 14494

ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
Εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του αμερικανοΝΑΤΟικού προμαχώνα

Νέες κατασκευές και στρατιωτικές υποδομές, που σέρνουν τη χώρα μας πιο βαθιά στους εγκληματικούς πολεμικούς σχεδιασμούς


ΣΕΛ.  4
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα σε ενημερωτική ιστοσελίδα | Πλούσια δράση από της Κομματικές Οργανώσεις | Μεγάλη εξόρμηση χτες στα διόδια της Αττικής


ΣΕΛ.  5   -   7

Νέα σφαγή από το κράτος - δολοφόνο. Δυναμώνει η λαϊκή κατακραυγή

ΚΚΕ: Η προαποφασισμένη επίθεση καταρρίπτει και τα τελευταία προσχήματα των συμμάχων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζουν τη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων

  • Το σφράγισμα του μεθοριακού περάσματος Γάζας - Αιγύπτου ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη για τους Παλαιστίνιους και προμηνύει εκατόμβη νεκρών. Συνεργοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • Συγκλονίζουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού.
  • Συνένοχη για το δράμα του Παλαιστινιακού λαού η κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το Ισραήλ και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Copyright 2024 The Associated


ΣΕΛ.  10   -   11

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανησυχούν για το μέλλον...

Το αντικομμουνιστικό ντελίριο και η ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό είναι κριτήριο ψήφου και καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων της.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία που ασφυκτιούν από το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης, που οι ζωές τους διαλύονται καθημερινά από τα καπιταλιστικά κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που ανησυχούν για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όλα αυτά δεν είναι μια «θεωρητική συζήτηση».

Αντίθετα: Τους αφορούν άμεσα, κάτι που το ομολογεί πρώτη απ' όλους η ίδια η ΕΕ και οι αντιδραστικές κυβερνήσεις της, με τα δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανούν για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.

Τελευταίο αποκαλυπτικό παράδειγμα αποτελεί το προπαγανδιστικό σποτ της ΕΕ για τις ευρωεκλογές, που πάει πολύ πιο πέρα από την εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού, αφού ουσιαστικά η ραχοκοκαλιά του είναι ο αντικομμουνισμός, με λίγα ψήγματα αναφορών στους ναζί, καλώντας τους λαούς και τους νέους να «μάθουν τα διδάγματα» της Ιστορίας, υπερασπίζοντας τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία» της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, με όχημα τον αντικομμουνισμό, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας (αφού ταυτίζει τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με την ΕΣΣΔ και τα σοσιαλιστικά κράτη) αλλά και τον «αντιρωσισμό», καλεί τους λαούς της Ευρώπης να υπερασπιστούν τις «αξίες» της ΕΕ από τους σύγχρονους «ολοκληρωτισμούς», τους οποίους η ΕΕ ταυτίζει με τα αντίπαλα στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, κυρίως με τη Ρωσία.

Η ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» και η αναθεώρηση της Ιστορίας έχουν επομένως ένα πολύ πρακτικό διακύβευμα στο παρόν και στο μέλλον: Να στοιχίσουν τους λαούς πίσω από την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Κι αυτό να το κάνουν σήμερα οι λαοί με την ψήφο τους, όταν χρειαστεί όμως και με το όπλο, να γίνουν κρέας για τα κανόνια του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που μαίνεται ήδη σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με μεγάλο κίνδυνο να γενικευτεί.

Γι' αυτό σε συνθήκες πολεμικής προπαρασκευής της ΕΕ, τέτοια προπαγανδιστικά κατασκευάσματα ισοδυναμούν επί της ουσίας με «πολεμικά ανακοινωθέντα», αξιοποιώντας και τη χυδαία θεωρία των «δύο άκρων», που είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ.

Ολοι μαζί, ακροδεξιοί και σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, στοιχίζονται με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Ολοι μαζί αναπαράγουν τον ανιστόρητο αχταρμά, φτάνοντας στο σημείο να αναγορεύουν την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε ...«Μέρα της Ευρώπης» και να διοργανώνουν σήμερα και αύριο φιέστες παραχάραξης του ιστορικού παρελθόντος, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον.

Η πολύμορφη ιδεολογική επίθεση από τα επιτελεία της ΕΕ είναι ένα ακόμα μέσο καταστολής, για να μπει φρένο στη λαϊκή αμφισβήτηση που δυναμώνει και να στρατευθούν οι λαοί στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Ευρωατλαντικών συμμάχων.

Η ΕΕ των πολέμων, που καμαρώνει ότι μεταβαίνει σε κατάσταση «πολεμικής οικονομίας», που δεν υπάρχει αιματοκύλισμα στην περιοχή στο οποίο να μη βάζει τη σφραγίδα της, από την Ουκρανία μέχρι τη Μ. Ανατολή, δεν μπορεί παρά να επιτίθεται με «πολεμικούς όρους» και στην ιστορική αλήθεια, που επιβεβαιώνει τον βρώμικο ρόλο των ιμπεριαλιστών και την ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου λαού.

Η «δημοκρατία» της ΕΕ, με «ζωτικό στοιχείο τη δραστηριότητα των λόμπι», όπως αναφερόταν στο ψήφισμα που στήριξαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά - Ελληνική Λύση, είναι η ίδια που ξηλώνει αντιφασιστικά μνημεία, απαγορεύει τη δράση κομμουνιστικών συμβόλων και κομμάτων, δικαιώνει τους ναζί και σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες τους τιμά ακόμα και ως ήρωες.

Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από την υποδοχή που επιφύλαξαν και στη χώρα μας όλα τα αστικά κόμματα στους Ουκρανούς ναζί του τάγματος Αζόφ.

Το αποτέλεσμα λοιπόν των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα: Με ισχυρό ΚΚΕ για το δίκιο και την πραγματική ελπίδα των λαών! Με την ιστορική αλήθεια και όχι με την παραχάραξη και το «πλυντήριο» στον φασισμό, που είναι εργαλείο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και γι' αυτό τον «κανακεύουν» η ΕΕ και όλες οι αστικές δυνάμεις.

Με το ΚΚΕ, που στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απέναντι στους ιμπεριαλιστές και στους πολέμους τους! Που πρωταγωνιστεί στην πάλη του λαού για αποδέσμευση από τα δεσμά της ΕΕ, για τη μόνη αληθινή διέξοδο από το αδιέξοδο των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας: Τον σοσιαλισμό.


ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΞΑΝΑ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Την Παρασκευή το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα το νέο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στο λουκέτο και τις απολύσεις
  • Στις 12 Μάη λήγουν ξανά οι συμβάσεις των εργαζομένων, που παλεύουν να μείνουν στη δουλειά τους, να μη μαραζώσει ο τόπος τους
  • Σκληρή μάχη και στη Νάουσα, όπου οι απολυμένοι της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» διεκδικούν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και μέτρα προστασίας

ΣΕΛ.  9


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Βρετανία και Γαλλία σε ρόλο «πυροκροτητή»

Προειδοποιήσεις της Ρωσίας για την εμπλοκή τους στον πόλεμο


ΣΕΛ.  12
ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ
Αύξηση ξένων επενδύσεων στα συντρίμμια των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  16
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Με «λίγη θυσία» μπορεί να ανοίξει η «πόρτα» του συμβιβασμού

Δηλώσεις Ερντογάν ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη στην Αγκυρα στις 13 Μάη


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ